Werking

Er zijn aanwijzingen dat duizenden jaren geleden in China, Japan, Egypte en India magneten werden gebruikt om het gevoel van welzijn bij de mens te bevorderen en tevens dat ook al duizenden jaren mensen ervan overtuigd zijn dat magneten een genezende werking op het lichaam hebben.

In de afgelopen eeuwen hebben vele filosofen en wetenschappers zich met magneten en hun werking bezig gehouden. Zij zijn ervan overtuigd dat de magneten ervoor zorgen dat rode bloedlichaamjes minder aan elkaar verkleven en bewegelijker worden. Hierdoor vindt er meer transport van zuurstof en voedingsstoffen in het lichaam plaats waardoor alles in het lichaam beter gaat functioneren en klachten verminderen.

De wetenschap is wel bezig met onderzoeken naar magnetisme en er zijn al wel verklaringen waarom magneten werken op de gezondheid maar er is tot op heden nog geen hard, eensluidend bewijs.

De omschrijvingen bij de klachten op deze website zijn dan ook hoofdzakelijk gebaseerd op ervaringen van mensen die gebruik maken van de magneetsieraden.

Koper:

Ook werd al duizenden jaren geleden ontdekt dat koper een zuiverende en genezende werking heeft op het lichaam. Bijvoorbeeld Hippocrates gebruikte koper tegen zweren en spataderen en honderd jaar later had Paracelsus de indruk dat koper ook een positieve invloed heeft op de psyche van de mens. Naar koper wordt tegenwoordig ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat op oppervlakten van koper een groot deel van de ziektekiemen niet overleven.

Bovenstaande informatie komt grotendeels uit het boek: Eindelijk Gezond! van gyneacoloog Verena Breitenbach.

Omdat zij haar vrouwelijke patiënten bij bepaalde klachten niet kon helpen met medicatie is zij bij deze klanten gaan testen wat het dragen van magneetsieraden voor invloed had op deze klachten. Hierbij ontdekte zij niet alleen dat deze klachten vaak verminderden of verdwenen maar ook heel veel uiteenlopende andere klachten. De ervaringen van een groot aantal van haar patiënten heeft zij omschreven in dit boek.

De werking kan per persoon verschillen. Ieder mens reageert er weer anders op. Sommige mensen merken bij 10 minuten al een reactie van het lichaam. Bij andere mensen gaat het heel geleidelijk aan en merken zij na een aantal weken pas verschil.

Zeker als het geleidelijk aan gaat het valt het niet altijd op dat klachten verminderen. Heeft u na een tijdje het idee dat de magneet niets (meer) doet, doe hem dan een paar dagen of een week uit. Meestal merkt u dan wel het verschil.

 

LET OP: HEEFT U EEN PACEMAKER OF INSULINEPOMP? HET DRAGEN VAN EEN MAGNEET(SIERAAD) KAN DE WERKING BEINVLOEDEN. OVERLEG ALTIJD EERST MET UW ARTS OF U EEN MAGNEET(SIERAAD) MAG DRAGEN.

Energetix sieraden zijn geen vervanging voor medische hulp bij gezondheidsklachten. Raadpleeg bij ernstige klachten en/of aanhoudende klachten altijd een arts! Ook als u merkt dat u door het gebruik van de magneetsieraden zou kunnen minderen met medicijnen, doe dit dan altijd alleen in overleg met een arts!