Hernia

Regelmatig krijgen wij de reactie: "Voor mij heb je toch niets, ik heb een hernia, daar kan een magneet niets aan veranderen".

De magneten zullen de hernia zelf niet oplossen. Maar....bij een hernia treedt een verkramping van de spieren op rondom de hernia waardoor er veel pijn ontstaat. Ook hier zorgt de magneet voor een betere doorbloeding en zal de verkramping van de spieren minder worden en daardoor zal ook de pijn minder worden. Dit bevordert de genezing.

 

De magneet heeft het meeste effect als hij zo dicht mogelijk bij de pijnlijke plaats gedragen wordt. Hiervoor een is magneethart of magneetstrip ideaal maar zeker bij een hernia zal het nog meer effect hebben als het oppervlak met magneten groter is. Hierdoor wordt er ook een groter gebied beter doorbloed.

Energetix heeft hiervoor een mooie oplossing, de bandage:

 

In de bandage zijn 4 grote magneten verwerkt zodat het oppervlak veel groter is dan bij een magneethart of strip.

Als u met een hernia op bed ligt kunt u de bandage onder uw rug leggen. Bij de bandage horen ook handige banden met klittenband waarmee u de bandage op de gewenste plaats om het lichaam kunt bevestigen, handig wanneer u in beweging bent.

De bandage kan natuurlijk ook gebruikt worden rug- en of pijnklachten die een andere oorzaak hebben.